אופן ההכנה

*אופן הכנה:*
מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
במיקסר מקציפים חלבונים במשך כדקה. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק.
מוסיפים חלמונים וסוכר וניל ומקציפים לאט לאיחוד. מוסיפים קקאו וקורנפלור ומקציפים לתערובת אחידה.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה רכה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מכינים נייר אפייה חדש על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קקאו. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה (יחד עם הנייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית משחררים אותם קודם בסכין). מכסים במגבת ונותנים לעוגה להתקרר.
מכינים את קצפת האגוזים, מרכיבים ומקפיאים עד שהעוגה תתייצב.
במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, פרלינה לוז (או נס קפה) ואת הסוכר.
מורחים את הקצפת על העוגה ומגלגלים לרולדה (ניתן ורצוי להיעזר בנייר האפייה).
מעבירים את הרולדה למקפיא לשעה-שעתיים.
מכינים את הגנאש ומצפים: במיקרוגל מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ושוקולד להמסה. טורפים לרוטב חלק ואחיד.
מוזגים את ציפוי השוקולד מעל הרולדה כל שיצפה אותה.
שומרים במקרר עד ההגשה. מקשטים בקצפת ובהמון שוקולדים של יער הקקאו (: בתיאבון 😋

 

מצרכים

_לבסיס:_
5 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס (40 גרם) אבקת קקאו
2 כפות או (20 גרם) קורנפלור
_למילוי:_
1 מיכל או 250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
2 כפיות פרלינה לוז (אם אין אפשר להחליף ב2 כפיות נס קפה)
2 כפות סוכר
_לציפוי הגנאש:_
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
150 גרם שוקולד מריר 70% של יער הקקאו


 

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות