ראשית מכינים סירופ סוכר – ממיסים את הסוכר במים הרותחים ומקררים.
מערבלים בבלנדר את המנגו יחד עם סירופ הסוכר עד למרקם חלק. מי שהחליט להוסיף נענע או בזיליקום (כל הכבוד!) – זה הזמן.
מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, ומפעילים בפולסים קצרים לערבוב.
מעבירים את התערובת לתבנית רדודה, מכסים ומקפיאים במשך 3-4 שעות, עד להתקשות.
שוברים את התערובת הקפואה לחתיכות, ומערבלים אותה בבלנדר עד שאין יותר חתיכות קפואות.
מאחסנים את הסורבה במקפיא, ומעבירים לכרבע שעה במקרר לפני ההגשה.