כמו כולם גם אנחנו יצאנו לחופשה משפחתית, ולשמחתנו הגענו לשושה שהעבירה לנו סדנה מדהימה להכנת פסטה ???? והייתי חייבת לשתף אתכם במתכון שלה *ללזניה עסיסית וטעימה:*
(מיועד לתבנית מלבנית 26*17, במידה והתבנית שלכם גדולה יותר, תכפילו כמויות)
*אופן הכנה:*
1. מבשלים את דפי הלזניה כמו שמבשלים פסטה רגילה.
2. בקערה מערבבים את הריקוטה, פרמזן, מלח ופלפל שחור ומניחים בצד.
3. בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, שמן זית, מלח, פלפל שחור ושום. טועמים ומוסיפים סוכר במידה הצורך.
4. בתבנית מלבנית מותאמת לתנור מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות, עליה מניחים שכבה דקה של דפי לזניה.
5. בונים את הלזניה – שכבה של רוטב עגבניות, שכבה של ריקוטה, עלי בזיליקום ודפי לזניה.
6. ממשיכים כך עד השכבה האחרונה, בה נמרח רק רוטב עגבניות ועלי שכבה של דפי לזניה. על דפי הלזניה נפזר מוצרלה מגורדת בנדיבות ונכניס לתנור ב180 מעלות עד שהגבינה משחימה והלזניה מבעבעת – בערך 20 דקות.