פרלינים ללא תבנית
אופן ההכנה



כך מכינים פרלינים בבית- המתכון, הרעיון, הביצוע והתמונות של השוקולטיה מוטי פרנגלר, המנטור המקצועי של יער הקקאו.

בלי תבניות מיוחדות ובלי מזלגות לטבילה: כך תכינו פרלינים יפים, ובעיקר טעימים, בעזרת כוסות חד פעמיות.

אם תעדיפו להימנע מכל הבלאגן ופשוט להכין פרלינים יפיפיים קלילים וטעימים במהירות- זכרו שאתם ביער הקקאו עכשיו וניתן להזמין פה ערכה להכנת פרלינים:

1.



מטמפררים שוקולד.

טמפרור (בלועזית: Tempering) הוא תהליך המסה וקירור של שוקולד לשם ייצובו. בסיום הטמפרור השוקולד הוא במרקם הנכון והוא בעל מראה מבריק. כדי לטמפרר יש לחמם את השוקולד ל-50 מעלות, לקרר אותו ל-25 מעלות ולחמם שוב, בהתאם לסוג השוקולד. במקרה הזה אנחנו צריכים להביא אותו ל-32 מעלות, ואפשר לבדוק זאת עם מדחום ביתי.

בתמונה: השוקולד אחרי טמפרור. נראה רגיל.

2. לוקחים כוסות יין חד פעמיות. הכי פשוטות, כאלה.

3. ממלאים את הכוסות בשוקולד, מרוקנים ומניחים לשוקולד להתקשות (הכי נוח לעשות את זה על רשת מעל קערה). כך אנחנו יוצרים את השכבה החיצונית של הפרלין.

4. מכינים גנאש שישמש מילוי לפרלינים.

מרתיחים 150 מ”ל שמנת מתוקה עם קליפה מגוררת משני תפוזים גדולים, ומניחים לשעה. שמים בקערה 150 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב, מביאים את השמנת שוב לרתיחה ושופכים דרך מסננת על השוקולד. מערבבים עד שנמס. כשהטמפרטורה של הגאנאש יורדת, מוסיפים 40 גרם חמאה רכה ומערבבים.

5. ממלאים את הכוסות בגנאש בעזרת כפית (לא להגזים עם הכמות).

6. מכסים את הגנאש בשוקולד, שוב בעזרת כפית. אל תתרגשו מהבלגן ומשאריות השוקולד המיותרות על הכוס. נטפל בהן עוד מעט.

אחרי המילוי ואחרי שכבת השוקולד הנוספת:

7. סוגרים את כל הכוסות בנילון נצמד ומכניסים למקפיא (זה יעזור לשוקולד להיפרד מהן בקלות).

8. חותכים בסכין חדה את החלק העליון והעבה של הכוס, יוצרים חתכים לאורך הכוס (בעדינות) ומקלפים את הכוס מהשוקולד כמו פרח – בזהירות רבה (תהיו מוכנים נפשית לעובדה שלא כל הפרלינים יצלחו את התהליך).

9. שולפים את הפרלין החוצה, ומנקים את עודפי השוקולד.

הרבה הרבה שאריות שוקולד. תהיו בטוחים שמישהו כבר ינשנש אותן.

10. מסדרים את הפרלינים על צלחת.

מצרכים

– שוקולד (לקונכיות ולסגירה)

-כוסיות חד פעמיות

– גנאש למילוי הפרלינים

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות