פסטה בעבודת יד ברוטב שמנת פטריות
אופן ההכנה

רוטב שמנת פטריות- הוראות הכנה (קודם המתכון לרוטב ורק אחר כך לפסטה כי הרוטב צריך לחכות לפסטה):
ממיסים 50 גרם חמאה על אש גבוהה, מוסיפים את השום ומייד את הפטריות.
צורבים את הפטריות ומוסיפים עוד 50 גרם חמאה.
כשהמחבת מלאה נוזלים מוסיפים כוס יין לבן ומגבירים את האש, מנדפים את האלכוהול (אפשר להריח או לטעום כדי לבדוק שכל האלכוהול נודף) מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים שמנת ומבשלים תוך ערבוב מידי פעם.
מבשלים את הפסטה 2 דקות ומעבירים למחבת עם הרוטב לבישול יחדיו לעוד דקה.

פסטה טרייה הוראות הכנה:
שמים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד.
– עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
– מחלקים את הבצק לחמישה חלקים ועובדים בכל פעם על חתיכת בצק אחת (או חתיכה אחת לכל ילד 😉) את שאר הבצק עוטפים בניילון נצמד כדי שלא יתייבש.
– מרדדים את הבצק, תחילה על המספר הכי גבוה במכונת הפסטה, ובכל פעם יורדים במספר וממשיכים לרדד. מקפלים פעם אחת את הבצק לחצי וממשיכים לרדד עד שמגיעים לעובי של 2-3 מילמטר.
אם אין מכונת פסטה? מרדדים בעזרת מערוך עד לעובי אחיד של 3 מ״מ.
– חותכים את דפי הפסטה בעזרת חותך הפסטה במכונה או בעזרת סכין לרצועות בעובי שאוהבים.
– מעבירים למשטח מקומח
– מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים כפית מלח. מבשלים במשך 2 דקות ומעבירים ישר לרוטב החם שכבר מחכה לפסטה.

מצרכים

רוטב שמנת פטריות- מצרכים:

100 גרם חמאה
8 שיני שום קצוצות
סלסלת פטריות שמפיניון
סלסלת פטריות פורטובלו
חצי כוס יין לבן
250 מ״ל שמנת 38%
מלח ופלפל לפי הטעם.

פסטה טרייה מצרכים:

500 גרם קמח קמח דורום (או רגיל אם אין).
5 ביצים בגודל large
(עבור פסטה טבעונית ניתן להחליף את הביצים ב300 גרם מים)

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות