פאי לימון
אופן ההכנה


_לבצק:_

מעבדים את המצרכים ומקררים כשעה. מרדדים ומניחים בתבנית, חותכים את השאריות שיוצאות מגבולות התבנית ומקפיאים לחצי שעה.
אופים אפייה עיוורת 🦮: מניחים נייר אפיה או נייר כסף על הבצק, ממלאים בקיטניות (אני משתמשת בשעועית) ומפזרים עד שיכסה את כל התבנית באופן שווה. מחממים תנור ל180 מעלות ואופים כ10 דקות. מורידים את הנייר עם הקיטניות וממשיכים לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.
_למלית:_
מערבבים בחצי כוס מים את הקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים, ואת כוס המים הנותרת מחממים במחבת. מוסיפים את מי הקורנפלור למחבת, מערבבים עד שמסמיך, ומקררים כ-5 דקות.
מקציפים חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך, מוסיפים את מיץ הלימון ואת הגרידה ומקציפים עד שהכל אחיד. מוסיפים את המים והקורנפלור ומקציפים עוד שתי דקות.
יוצקים את הבלילה על הבצק, מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים את הפאי 35-40 דקות שבמהלכן הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.
_למרנג:_
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וחזק, מזלפים או מורחים אותו על הפאי ומניחים את הפרי בתנור בחלק העליון. אופים על 180 מעלות במשך כמה דקות – ומוציאים כהמרנג מזהיב. שימו לב שלא יישרף! להקפיא לכמה שעות לפני ההגשה.
מצרכים
*רכיבים:*
_לבצק:_
150 גרם חמאה
80 גרם סוכר (קצת פחות מחצי כוס)
200 גרם קמח (2 כוסות)
חלמון אחד
_למלית:_
4 חלמונים
100 גרם (כוס אחת) סוכר
שליש כוס מיץ לימון
3 כפיות גרידת לימון
2 כפות גדושות קורנפלור
כוס וחצי מים
_למרנג:_
100 גרם סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים
0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות