עוגיות שוקולדיות
אופן ההכנה

בקערה אחת מכינים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה.
בקערה השניה שמים את החמאה והסוכר, ומקציפים באמצעות מיקסר עם וו גיטרה למשך דקה. (ישנם שלושה חלקים: מקציף, וו לישה שנראה כמו קרס והשלישי השטוח שנקרא גיטרה).
מוסיפים תמצית וניל וביצה ומערבבים למשך דקה נוספת. (יש לגרד בעזרת מרית את החמאה שנדבקת בתחתית הקערה לפני הוספת המרכיבים).
מנפים את החומרים היבשים (קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה) ומוסיפים לתערובת החמאה.
מערבבים רק עד שהקמח נעלם לתוך החמאה ומוסיפים את השוקולד. לאחר ערבוב קצר נוסף הבצק מוכן.
בשלב זה הבצק מעט רך ודביק ולכן נותנים לו לנוח במשך 20-30 דקות במקרר. לאחר שהבצק מתקרר מעט הוא כבר לא כל כך דביק וניתן לעבוד איתו.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בעזרת כף מכינים כדורים זהים בכמות של כחצי כף כל אחד ומניחים אותם מרווחים בתבנית.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 10 דקות ולא יותר. העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות אך מתקשות לאחר שמתקררות.
לאחר 5 דקות העוגיות מתחילות להתייצב וכדאי להעביר אותן על גבי רשת כדי שיתקררו גם בתחתית.
את העוגיות אפשר לאכול רק לאחר שהן מצטננות לגמרי.
בתאבון!

מצרכים

250 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח רגיל
חצי כוס קקאו
1.5 כוסות סוכר חום כהה
1 חבילת שוקולד מריר של יער הקקאו קצוץ לחתיכות
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות