לזניה
אופן ההכנה

 

כמו כולם גם אנחנו יצאנו לחופשה משפחתית, ולשמחתנו הגענו לשושה שהעבירה לנו סדנה מדהימה להכנת פסטה 🍝 והייתי חייבת לשתף אתכם במתכון שלה *ללזניה עסיסית וטעימה:*

(מיועד לתבנית מלבנית 26*17, במידה והתבנית שלכם גדולה יותר, תכפילו כמויות)

*אופן הכנה:*
1. מבשלים את דפי הלזניה כמו שמבשלים פסטה רגילה.
2. בקערה מערבבים את הריקוטה, פרמזן, מלח ופלפל שחור ומניחים בצד.
3. בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, שמן זית, מלח, פלפל שחור ושום. טועמים ומוסיפים סוכר במידה הצורך.
4. בתבנית מלבנית מותאמת לתנור מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות, עליה מניחים שכבה דקה של דפי לזניה.
5. בונים את הלזניה – שכבה של רוטב עגבניות, שכבה של ריקוטה, עלי בזיליקום ודפי לזניה.
6. ממשיכים כך עד השכבה האחרונה, בה נמרח רק רוטב עגבניות ועלי שכבה של דפי לזניה. על דפי הלזניה נפזר מוצרלה מגורדת בנדיבות ונכניס לתנור ב180 מעלות עד שהגבינה משחימה והלזניה מבעבעת – בערך 20 דקות.

 

מצרכים

 

*הרכיבים:*
חבילה של דפי לזניה
150-200 גרם של גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר להחליף בגבינה צהובה)
עלי בזיליקום (אופציונלי)
_מילוי ריקוטה:_
250 גרם גבינת ריקוטה (עדיף את הריקוטה פרסקה ואם אתם מהצפון עדיף את הדישונית של משק הירש)
50 גרם גבינת פרמזן
מלח
פלפל שחור
_רוטב עגבניות:_
צנצנת של רוטב עגבניות “פסאטה” (של MUTTI עדיף)
2 כפות שמן זית
שן שום (אפשר יותר)
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של אורגנו יבש
כפית סוכר לאיזון החומציות (לא חובה)

🍝

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות